abilis és un espai itinerant que neix amb la voluntat d’intervenir en l’àmbit de la Salut Col·lectiva, amb l’objectiu de possibilitar espais per a seguir pensant els malestars, el patiment i les cures.

 

Pensem, intervenim i investiguem en el camp de la Salut Col·lectiva des de fora d’un marc conceptual clínic, i des del cos com a mètode i epistemologia, amb la convicció que fer sostenible la vida és una responsabilitat social comunitària. I ho fem servint-nos d’eines que provenen de metodologies expressives (dansa, teatre de l’oprimit, artteràpia…) i corporals (embodiement, performance, TCI). Aquestes metodologies possibiliten la creació d’espais de comprensió d’allò que travessa els cossos, a partir de les potencialitats dels processos creatius tant a nivell individual com col·lectiu.

 

Acompanyem des de projectes individualitzats i situats, des de les necessitats del context o a partir de les nostres propostes, interpel·lant a les persones participants com a subjectes ètics en la història, per assumir responsabilitats i prendre decisions.

 

 

TALLERS

Tallers destinats a tot tipus de col·lectius. Són propostes vivencials i teòriques que incorporen el treball amb el cos i les eines expressives, per a generar un espai col·lectiu de reflexió entorn als malestars. 

Tallers en oferta:

  • Politització dels malestars
  • Malestars, cos i art
  • Pedagogia de la vida i la mort
  • Adaptats
Durada de 2h, 3h o 4h.

TALLERS FORMATIUS

Tallers formatius destinats a AFAs, treballadors del lleure educatiu, professionals del sector social i educatiu… Enfocats a la transmissió d’eines i recursos per a acompanyar el patiment i els dols. 

ACOMPANYAMENTS

IMG_20200216_123745

Acompanyaments a grups, col·lectius i espais associatius, amb l’objectiu de reflexionar col·lectivament sobre els malestars compartirts que travessen el grup i posar les cures al centre. 
Els acompanyaments són fonamentalment vivencials, tot i que també incorporen elements teòrics. 

Durada de 4h, amb possibilitat de fer un procés de varies sessions.

 

Els acompanyaments es construeixen a mida, de manera situada i adaptada a les necessitats i desitjos de cada grup.

MONOGRÀFICS

Els nostres monogràfics són trobades intensives (de divendres tarda a diumenge al migdia) en una casa rural. Oferim el monogràfic de politització dels malestars i el monogràfic de pedagogia de la vida i la mort. 

Actualment no tenim cap monogràfic al calendari. Si vols organitzar-ne un, posa’t en contacte amb nosaltres.