Skip to content

què fem?

Malestars i patiment psíquic

En un context on el malestar i el patiment sovint són producte directe de les condicions de vida i treball, i on els sistemes d’atenció social no sanen, ni cuiden, ni protegeixen, i el sistema de justícia no institueix justícia, el patiment ens parla de vides invivibles. Davant d’aquest context, es torna necessari bastir una teoría crítica de la producció, la conceptualització i l’abordatge del patiment, així com una nova cosmovisió entorn a la salut i el benestar com a experiències col·lectives.

Formació i assessorament Formació online “polititzar el malestar”  Formació teòrico-vivencial trauma  Grups de Suport Mutu  Acompanyament  Tallers

Mort i dols

La mort i les pèrdues són inherents a l’existència humana. I pensar en la mort és pensar en la vida: en la política, la filosofia, la cultura, el llenguatge, la història, l’art i la bellesa, el sistema de creences.. i és també pensar en els cossos. Tot això, en un context on les pèrdues i els dols són viscuts i abordats des de la individualitat, la privacitat i cada cop més, la mercantilització.

En un context en què la mort és un tabú, poder generar espais per parlar-ne i acompanyar-nos col·lectivament ens permet posar consciència en la pròpia finitud i la impermanència.

 

Formació i assessorament – Tallers a escoles – Grups de dol – Acompanyament

 

Sostenibilitat organitzacional

Ens sabem éssers interdependents i som conscients que la vida només té sentit en col·lectiu. Per què llavors sembla que costi tant? No se’ns ensenya a viure de forma comunitària i els discursos hegemònics capitalistes ens juguen a la contra. En aquest escenari, les maneres de participar acaben excloent a moltes persones o acaben sent insostenibles al llarg del temps. Però com sempre, la resposta està en la intel·ligència col·lectiva: no existeixen respostes úniques, però existeixen mil exemples de fer les coses de manera diferent. El mateix procés de crear en comunitat -aquí i ara, fet a mida a la realitat que nosaltres coneixem- genera pràctiques transformadores. Organitzem-nos!

Ètica de les cures en organitzacions – Resposta col·lectiva davant el conflicte – Acompanyaments – Supervisions

Projectes en curs dels que formem part