Skip to content

labastida@abilis.cat

pexels-lisa-fotios-2171129
[bastida]
NOM FEMENÍ
Construcció mòbil, de caràcter provisional, d’utilitat durant la construcció o reparació d’un altre element. 

La bastida és un entorn d’assessorament, acompanyament i formació. Neix com a un entorn provisional amb un compromís ètic i polític davant les formes d’atenció que les societats occidentals han inventat per a fer-se càrrec del patiment i la vulnerabilitat humanes.


 

Donem suport a les persones en crisi i als seus entorns i comunitats, entenent el patiment com el resultat de múltiples factors i desdibuixant, així, allò que separa les conductes o experiències “normals” de les patològiques.

 

Acompanyem, orientant i facilitant contextos, recursos i eines per a l’autogestió col·lectiva de les crisis i les experiències de patiment, els processos de discontinuació de drogues psiquiàtriques, el patiment associat a factors esctructurals com les violències masclistes, la repressió política, el trauma comunitari…

Donem suprot

 

    Els objectius de la bastida són:

  • Generar estructures orientades a fer sostenible la vida, oferint altres sortides possibles davant les experiències de patiment que no resultin en l’exclusió i el tancament. Creiem necessari transcendir el binomi clàssic professional/usuari, posant en valor els sabers experts, confrontant la individualització del model tradicional d’atenció, generant altres marcs per entendre, narrar i acompanyar les experiències de patiment i orientant a les persones a l’autogestió de les seva salut.
     
  • Exercir, visibilitzar i reivindicar el treball de cures com un exercici imprenscindible per a la reproducció de la vida. Partim d’una consciència de vulnerabilitat com a condició compartida, que ens situa a totes les persones com a receptores i dadores del treball de cures. Els sistemes d’atenció i protecció dels que s’han dotat les societats capitalistes no estàn basats en l’etica de les cures, sinó que esdevenen produeixen danys clínics superiors als beneficis, enmascarant les condicions polítitiques que minen la salut i tendint a expropiar el poder de l’individu per a curar-se a si mateix. En la pràctica això es tradueix en practiques de transgressió dels drets de les persones, i en alts índexs de cronificació i violència institucionals.

  • Fomentar processos col·lectius de transformació, orientats a la creació de vincles de reciprocitat comunitària.
 
 
 

 

 

CatalanEnglishSpanish