Skip to content

DATES


16 i 23 de FEBRER I 2 DE MARÇ 2023, de 19 a 20’30h
3, 10 i 17 de NOVEMBRE 2022, de 19 a 20’30h
17, 24 i 31 de MAIG 2022, d’11’30 a 13h
14, 21 i 28 de FEBRER 2022, de 19 a 20’30h

DESCOLONITZAR* LA SALUT I EL PATIMENT

- FORMACIONS ONLINE -

Els discursos en torn a la salut i la salut mental estàn colonitzats* i totalitzats pel Model Mèdic Hegemònic, i les idees entorn a la salut són producte de la construcció de la normativitat durant la gènesi del capitalisme. Són, alhora, producte de la imposició d’una determinada manera de viure que, per a ser imposada, va servir-se de l’expropiació dels sabers de les dones i pobles originaris, i de la repressió i el genocidi com a armes fonamentals. 

L’objectiu de les formacions és dotar a les persones participants d’una base teòrica sobre els abordatges epistèmics i pràctics del patiment, des d’una mirada crítica.

Les formacions són online i consten de 3 sessions (1,5hx3=4,5h) en 3 setmanes consecutives. 
S’ofereixen en dos formats:
·   Formacions per equips de professionals del camp social (preu a convenir).
·   Convocatòries obertes amb un màxim de 10 persones/promoció (95€/persona). Les dates de les convocatòries obertes s’anuncien tant a la web com a les nostres xarxes socials, i es reserven dues places gratuïtes per a activistes i persones psiquiatritzades. 

 

Pots incriure’t enviant un mail a info@abilis.cat

 

FORMACIONS A AFA'S

Formacions destinades a AFAs, enfocades a la transmissió d’eines i recursos per a acompanyar les experiències de patiment i els dols.

Temàtiques:
· Pedagogia de la vida i la mort
· Salut Mental Col·lectiva

FORMACIONS A DOCENTS

Formacions homologades per a professorat  no universitari, orientades a la transmissió d’una mirada crítica entorn a la salut, així com eines i pràctiques étiques per acompanyar les experiències de patiment, la vulnerabilitat i els dols.

Temàtiques:
· Pedagogia de la vida i la mort
· Salut Mental Col·lectiva

FORMACIONS A EQUIPS DE PROFESSIONALS

Les persones que treballem en el camp social o sanitari, sovint acompanyem a persones que pateixen i que, a més, estàn exposades a les violències institucionals i estructurals dels sistemes de “protecció” de l’Estat.
Sense un marc teòric crític, que reculli la complexitat del patiment com a experiència humana i l’abordi des d’una mirada despatologitzant i interseccional, les institucions i les pràctiques institucionals tendeixen a naturalitzar les violències i a reproduir-les, patologitzant les respostes de les persones davant d’aquesta.

CatalanEnglishSpanish