Skip to content

Navegant les crisis

 

CATALÀ

Després d’uns mesos de molta feina, fa uns dies vam presentar el projecte en el qual hem estat treballant: Navegant les crisis – Una guia per a l’autogestió col·lectiva de les experiències de patiment. Ha estat un procés llarg i molt intens, en el que ens hem donat temps per a digerir i revisar el material amb altres col·lectius i individualitats, vinculades a l’activisme en salut mental.

Des d’Abilis entenem que, en major o menor mesura, les experiències de patiment han estat, estan o estaran presents a les vides de totes les persones. Sobreviure genera malestars: estem exposades a múltiples capes de violència, d’opressió, de trauma… I la resposta del sistema biomèdic és sempre la individualització i un relat biologista sobre el que ens passa. Necessitem teixir sortides col·lectives i reparadores al patiment, construint espais on reapropiar-nos de la capacitat de produir i reproduir la nostra salut i el nostre benestar. 
 

La guia ja està disponible per a ser descarregada (aquí). De moment només està disponible en Català, però estem treballant en la seva traducció a diferents idiomes. 

Hem iniciat una campanya de micromecenatge per a finançar la impressió de les guies, que estàran disponibles per a retirar gratuitament a diferents punts de recollida arreu del territori. 

 
 
—————————————————————–
 
 
ESPAÑOL

 

Después de unos meses de mucho trabajo, hace unos días presentamos el proyecto en el que hemos estado trabajando: Navegando las crisis – Una guía para la autogestión colectiva de las experiencias de sufrimiento. Ha sido un proceso largo y muy intenso, en el que nos hemos dado tiempo para digerir y revisar el material con otros colectivos e individualidades, vinculadas al activismo en salud mental.

Des de Abilis entendemos que, en mayor o menor medida, las experiencias de sufrimiento han estado, están o estarán presentes en las vidas de todas las personas. Sobrevivir genera malestares: estamos expuestas a múltiples capas de violencia, opresión, trauma… Y la respuesta del sistema biomédico es siempre la individualización y un relato biólogo sobre lo que nos pasa. Necesitamos tejer salidas colectivas y reparadoras al sufrimiento, construyendo espacios donde reapropiarnos de la capacidad de producir y reproducir nuestra salud y bienestar.

La guía ya está disponible para su descarga (aquí). Por el momento sólo está disponible en Catalán, pero estamos trabajando en su traducción a diferentes idiomas.

Hemos iniciado una campaña de micromecenazgo para financiar la impresión de las guías, que estarán disponibles para retirar gratuitamente a distintos puntos de recogida en todo el territorio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

CatalanEnglishSpanish